Fico: Firma PSA Peugeot Citroën by v prípade sankcií neutrpela vážne škody

NETKY.SK • 19 August 2014, 18:05 • 2 min
Fico: Firma PSA Peugeot Citroën by v prípade sankcií neutrpela vážne škody

BRATISLAVA - Sankcie, ktoré sa dotýkajú štátov v dôsledku rusko-ukrajinského konfliktu, neovplyvnia produkciu trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën Slovakia.

slovakia

left justify in out

"My sme jedna z tých šťastných spoločností, ktorej sa sankcie voči Rusku týkajú minimálne. Naša produkcia za prvý polrok tohto roku pre ruskú klientelu predstavovala niečo vyše 800 vozidiel, takže ide o symbolické číslo. Na mesačnej báze je to niečo vyše 100 vozidiel pre zákazníkov v Rusku," uviedol dnes po skončení rokovania predstaviteľov automobilky s premiérom Robertom Ficom hovorca spoločnosti Peter Švec. Dodal, že sankcie neovplyvnia ani výrobné kapacity automobilky v Rusku.
     

Podľa medializovaných informácií Rusko po zákaze dovozu potravín z krajín Európskej únie zvažuje zakázať aj dovoz áut. Premiér chce o tejto problematike rokovať aj s ďalšími automobilkami, ktoré pôsobia na Slovensku. "Budem mať aj ďalšie stretnutia s automobilkami. Môžem potvrdiť, že spoločnosť PSA Peugeot Citroën je veľmi stabilná. Jej trhová orientácia je našťastie taká, že v prípade sankcií by neutrpela veľké škody a dokázala by svoju produkciu umiestniť na iných trhoch," skonštatoval Fico.
     

Počas rokovania predstavitelia spoločnosti oboznámili premiéra aj s vývojom v automobilke. "Hovorili sme aj o minulom roku, kedy vplyv krízy na automobilový priemysel bolo ešte cítiť veľmi intenzívne. Napriek tomu sme neprepúšťali. Čo sa týka výroby automobilky, je stabilná, ani do budúcna nehrozí nejaká výrazná zmena," podotkol Švec s tým, že na Slovensku za minulý rok vyrobili takmer 250.000 vozidiel a tento rok by sa mal počet vyrobených áut ešte zvýšiť. "Prvý polrok bol stabilný až mierne pozitívny, ale tým nechceme povedať, že vplyv krízy na automobilky už pominul, lebo samozrejme, musíme byť opatrní a pripravení na rôzne varianty," dodal.
     

Premiér so zástupcami Peugeotu rokoval aj o vývoji podnikateľského prostredia na Slovensku. "Ďalšia téma, o ktorej sme hovorili, sú ceny elektrickej energie. Podnikatelia sa na Slovensku sťažujú, že táto cena je neprimerane vysoká. Máme nejaké riešenie, ktoré chceme ponúknuť celému podnikateľskému prostrediu," dodal Fico s tým, že predstavitelia spoločnosti dostanú priestor aj na rokovania s rezortom práce o zmenách v agentúrnom zamestnávaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies