Fico: Fašizmus, v mene ktorého sa vraždilo, sa u nás neplazí, on tu je!

NETKY.SK • 22 Január 2017, 15:29 • 2 min
Fico: Fašizmus, v mene ktorého sa vraždilo, sa u nás neplazí, on tu je!

KĽAK/OSTRÝ GRÚŇ - Tvrdé slová adresoval počas dnešného spomienkového zhromaždenia pri príležitosti 72. výročia vypálenia obcí Kľak a Ostrý Grúň premiér Robert Fico (Smer-SD) nielen obyvateľom týchto obcí v Žarnovickom okrese, ale aj občanom celého Banskobystrického samosprávneho kraja.

slovakia

left justify in out

"Neberte to ako výčitku, ale nerozumiem tomu, ako na území obcí, kde vraždenie a vyčíňanie fašizmu bolo tak očividné, mohol získať podporu v parlamentných voľbách človek a strana, ktorí sa k fašizmu otvorene hlásia. V jednej 17 percent a v druhej takmer šesť percent," konštatoval Fico. Narážal na výsledky vlaňajších volieb, ktoré v Kľaku a Ostrom Grúni získala strana Mariana Kotlebu Ľudová strana Naše Slovensko.

 

Podľa premiéra o týchto veciach treba hovoriť otvorene. "Niektorí hovoria, že na Slovensku sa nám plazí fašizmus. On sa neplazí, on tu je. Máme ho zastúpený v Národnej rade SR a stačí, ak sa pozrieme na vyjadrenia týchto ľudí. On sa neplazí, on tu je. V zelených tričkách chodí po vlakoch a hovorí o nejakom poriadku a pritom len šíri ideológiu, v mene ktorej sa tu 21. januára 1945 vraždilo," zdôraznil.

 

Ako tiež povedal, stačí si otvoriť sociálne siete, kde možno nájsť výzvy na vešanie, strieľanie, kde sa robia zoznamy zradcov, ktorých na Slovensku treba vyvraždiť.

 

Podľa Fica treba voči tomu postaviť veľkú hrádzu a podobne, ako to bolo v Slovenskom národnom povstaní, ktoré je klenotom v pokladnici vzácností slovenskej histórie, zomknúť sa bez ohľadu na to, či je niekto pravicovo alebo ľavicovo orientovaný. Urobiť sa tak dá už v tohtoročných voľbách do vyšších územných celkov.

 

"Treba zastaviť tento experiment, lebo Banskobystrickému samosprávnemu kraju nepriniesol nič, iba obrovské množstvo pochybností," dodal predseda vlády. Každá politická strana a politik je nahraditeľný, otázkou však je, či ich nahradí štandardná demokratická strana hodnotovo orientovaná, alebo "niečo, čo spochybňuje udalosti, na ktorých stojí Slovensko a slovenský národ".

 

Dátum 21. január 1945 je v histórii známy ako Krvavá nedeľa. Za pomoc partizánom nemecké nacistické ozbrojené zložky v spolupráci so slovenskými kolaborantmi zavraždili 148 obyvateľov obcí Ostrý Grúň a Kľak, prevažne ženy, deti a starých ľudí. Následne ich vypálili. Masaker v Kľakovskej doline je spôsobom vykonania považovaný za najbrutálnejší vojnový zločin spáchaný na území našej krajiny.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona