Fico: Európa je to, čo potrebujeme a na čom sme závislí

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 07:14 • 2 min
Fico: Európa je to, čo potrebujeme a na čom sme závislí

BRATISLAVA/NITRA - Európa je to, čo potrebujeme a na čom sme závislí. Vyhlásil to dnes v Nitre premiér Robert Fico (Smer-SD) pred viac ako 8000 účastníkmi osláv 1. mája.

slovakia

left justify in out

Slovensko pred 13 rokmi práve na 1. mája vstúpilo do Európskej únie (EÚ). Členstvo v Únii krajine podľa predsedu vlády pomohlo. Zároveň pripomenul dianie v Únii vrátane brexitu. Poukázal na to, že niektoré krajiny sú pripravené zaradiť tretiu rýchlosť a ak Slovensko nebude pripravené, môže zostať mimo európskeho jadra. To Fico nechce.

 

"Nevieme si predstaviť iný životný priestor, ako je priestor EÚ," vyhlásil s tým, že treba dávať pozor na kritériá, ktoré by nás mohli z jadra vysunúť. Pre zotrvanie je podľa neho potrebná politická stabilita, ktorú ako premiér garantuje. "Ako predseda vlády garantujem, že táto vládna koalícia je stabilná, má vnútornú stabilitu a nenecháme sa rozhádzať nejakými bláznami, polobláznami alebo niekým, kto tu šíri nenávisť," povedal.

 

Ďalším kritériom sú hospodárske výsledky, ktoré podľa Fica Slovensko má. Spomenul hospodársky rast aj historicky najnižší deficit verejných financií. "Treba držať toto tempo. Keď tieto zdravé kontúry SR udržíme, udržíme sa aj v jadre európskeho diania," poznamenal.

 

Fico ďakoval seniorom a apeloval na mladých, aby nečerpali informácie iba z nenávistných zdrojov. "Zachovajme si zdravý rozum. Netvrdím, že sme neurobili chyby, že sme najlepší. Kto veľa robí, robí aj chyby. Ale to, čo na Slovensku je, je to najlepšie. Iná koalícia vzniknúť nemohla a táto vládna koalícia je garantom stability a rozvoja SR do budúcnosti," vyhlásil.

 

Zároveň sa opäť ohradil voči politike nenávisti, ktorú podľa neho predvádza opozícia. Vyzval na férovú politickú súťaž. "Vyzývam k láske, úcte a rešpektu," doplnil premiér, podľa ktorého práve takéto správanie dnes chýba.

 

Ďalej vyzval ľudí, aby 8. a 9. mája dávali kvety k pamätníkom Červenej armády. "Májové dni spájam aj s oslobodením Slovenska, vtedy ešte Československa. Neberieme nikomu zásluhy, pokiaľ ide o 2. svetovú vojnu. Všetci si vážime, čo urobili západní spojenci, ale je tu nepopierateľný historický fakt. Slovensko oslobodila Červená armáda a musíme prejavovať poďakovanie a úctu všetkým, ktorí stratili život a zdravie oslobodzovaním Európy. Bez aktivít Červenej armády by Slovensko a Československo neboli oslobodené," povedal Fico.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona