Fico: EK nám navrhuje na dočerpanie eurofondov rok navyše

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 13:56 • 2 min
Fico: EK nám navrhuje na dočerpanie eurofondov rok navyše

BRUSEL - Na vyčerpanie eurofondov z rokov 2011 a 2012 by mohlo Slovensko aj ďalšie krajiny získať tri roky namiesto dvoch, ako tomu bolo doteraz. Navrhuje to Európska komisia (EK), návrh však ešte musia schváliť ministri zahraničných vecí EÚ a Európsky parlament (EP).

slovakia

left justify in out

"Dosiahli sme prvý malý úspech, EK schválila návrh zmeny nariadenia, ktoré nielen pre Slovensko robí určité výnimky a dáva rok navyše na čerpanie eurofondov," zhodnotil slovenský premiér Robert Fico po dnešnom stretnutí s predsedom komisie José Manuelom Barrosom ešte pred začiatkom summitu európskych lídrov v Bruseli.

Premiér aj dnes zopakoval, že z dôvodu nečinnosti predchádzajúceho kabinetu existuje v súčasnosti riziko nevyčerpania takmer 300 miliónov eur určených SR z eurofondov. Vláda sa tomu podľa Fica snaží zabrániť okrem iného prostredníctvom "veľkej politickej a diplomatickej ofenzívy".

"Prvý krok máme za sebou, čaká nás teraz celý rad politických rozhovorov s rôznymi krajinami," avizoval šéf exekutívy. Keďže k definitívnemu rozhodnutiu dôjde až o niekoľko mesiacov, jednotliví ministri zodpovední za čerpanie fondov teraz čelia výzve, aby nepoľavili v nastavenom krízovom manažmente, zdôraznil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies