Fico: Došlo k nedorozumeniu medzi protokolmi, táto vláda je stabilná

NETKY.SK • 7 Júl 2017, 07:40 • 2 min
Fico: Došlo k nedorozumeniu medzi protokolmi, táto vláda je stabilná

BRATISLAVA - Kríza v koalícii nie je, táto vláda je stabilná. Na margo zrušeného rokovania vlády, ktoré malo súvisieť s napätím v koalícii, to vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Došlo k elementárnemu nedorozumeniu medzi protokolmi Národnej rady a Úradu vlády Slovenskej republiky," uviedol Fico na margo medializovanej informácie, ktorú priniesol Denník N.

 

Predseda SNS Andrej Danko mal povedať ministrom za jeho stranu, aby nešli na vládu. Dôvodom sporu malo byť, že Dankovi, ktorý je predsedom Národnej rady SR, nebolo umožnené vystúpiť v stredu (5.7.) s prejavom na cyrilometodských slávnostiach na Devíne.

"Mal som stretnutie s predsedom Národnej rady, pánom Dankom, sme si veci vysvetlili a sme si ich vysvetlili tak, že každý sme porozumeli svoje stanovisko," uviedol ďalej Fico. „Mne záleží na stabilite tejto vlády a táto vláda je stabilná," zdôraznil.

 

Vláda sa podľa premiéra nekonala preto, že do dnešného dňa nebol vyriešený problém platov učiteľov a neboli urobené všetky dohody, ktoré mali byť urobené. Ministri sa podľa premiéra zídu 24. júla.

 

„Dohodol som sa s pánom predsedom parlamentu, pretože vidíme rôzne možnosti ako sa postaviť k tomu, čo sme učiteľom sľúbili, že vláda sa stretne asi o dva a pol týždňa, myslím že to je v pondelok, 24. júla. Chceme ešte využiť tento priestor na diskusiu," ozrejmil premiér.

 

Vládny Most-Híd odkázal, že nebude zrušenie rokovania vlády komentovať.

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády krátko pred avizovaným začiatkom 65. rokovania vlády upozornil, že sa neuskutoční. Okrem rokovania vlády bola zrušená aj koaličná rada.

 

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) oznámil, že mu nebolo umožnené vystúpiť s prejavom na cyrilometodských slávnostiach na Devíne, ktoré v stredu (5.7.) organizoval Úrad vlády. Z protokolu Úradu vlády mal podľa šéfky komunikácie parlamentu Zuzany Čižmárikovej dostať odpoveď, že jeho prejav nie je na oslavách žiaduci. Premiér Robert Fico (Smer-SD) o Dankovi na slávnostiach nehovoril. V prejave kritizoval za neúčasť prezidenta SR Andreja Kisku. Ten mu na to v reakcii odpovedal, že sa zúčastnil viacero osláv štátnych sviatkov, kde premiéra Fica nevidel.

 

Stretnutie ministrov malo byť posledné pred letnou prestávkou. Mali hovoriť o zväčša zdravotníckych témach, napríklad zvyšovaní poplatkov na urgentoch či zmene fungovania ambulantnej pohotovosti. Na pláne mal byť aj diskusia o oddlžení nemocníc, minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) ale po minulotýždňovom odklade materiál na rokovanie v predstihu nepredložil. Na koncepciu oddlženia sa chce najnovšie pýtať koaličný Most-Híd. Drucker sa so stranou stretne. "Koncept sme pripravení odprezentovať na koaličnej rade, materiál bude následne predložený na rokovanie vlády," povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies