Fico: Dobrá úroda neznamená automatické znižovanie cien

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 12:44 • 2 min
Fico: Dobrá úroda neznamená automatické znižovanie cien

SOKOLCE - Tohtoročná úroda je nádejná. Povedal to dnes predseda vlády SR Robert Fico po stretnutí s poľnohospodármi v okrese Komárno.

slovakia

left justify in out

Premiér navštívil spolu s ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomírom Jahnátkom a predsedom Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Milanom Semančíkom Poľnohospodárske družstvo Sokolce, kde sa oboznámil so stavom žatevných prác a aktuálnou situáciou v poľnohospodárstve.
     

Ako Fico uviedol, svojou účasťou na dnešnom stretnutí chce vyjadriť svoju veľkú podporu poľnohospodárom. „Odmietam ironické poznámky na adresu tohto rezortu, práve naopak, musíme urobiť všetko pre to, aby miera potravinovej bezpečnosti bola čo najvyššia,“ zdôraznil premiér s tým, že poľnohospodárstvo nie je len iba výroba potravín, ale zamestnávanie ľudí, tvorba krajiny. Zdôraznil, že tento sektor sa nesmie opomínať, ale treba mu vyslovovať plnú podporu.
     

Na krátkom mítingu predseda vlády skonštatoval, že na základe vyjadrení farmárov je tohtoročná úroda dobrá. „Môže to spôsobovať tlak na znižovanie cien komodít na trhu, to však automaticky neznamená pre našich obchodníkov a predajcov, aby znižovali ceny výrobkov,“ upozornil. Je nesmierne rád, dodal, že Poľnohospodárske družstvo Sokolce udržalo široký rozmer výroby, že sa nesústreďuje iba na rastlinnú výrobu, ale venuje sa aj živočíšnej výrobe, pričom hľadá atraktívne cesty ako sa viac priblížiť k zákazníkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona