Fico do dokončenia Mochoviec nesúhlasí s predajom SE

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 10:02 • 2 min
Fico do dokončenia Mochoviec nesúhlasí s predajom SE

PRAHA - Slovensko je proti tomu, aby spoločnosť Enel predávala svoj väčšinový podiel v Slovenských elektrárňach (SE) skôr, ako sa dokončí dostavba nových jadrových blokov v Mochovciach. Vo štvrtok to vyhlásil premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

"Trváme na tom, že ak talianska spoločnosť chce uskutočniť predaj, mal by nastať až niekedy v rokoch 2017 a 2018, keď tretí a štvrtý blok budú naštartované a budú produkovať elektrickú energiu," povedal Fico.

 

Spoločnosť Enel vo svojom stanovisku uviedla, že rešpektuje názor premiéra Fica, nemyslí si však, že predaj z časového hľadiska ovplyvní dokončenie jadrových blokov. "Proces predaja podielu spoločnosti Enel v SE bude pokračovať podľa plánu," uviedla firma Enel.

 

Spoločnosť Slovenské elektrárne je najväčším výrobcom elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel so 66-percentným podielom. Zvyšných 34 % akcií vlastní Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky. Na kúpu slovenského výrobcu elektriny vynaložil Enel pred deviatimi rokmi necelých 840 miliónov eur. Spoločnosť Slovenské elektrárne disponuje 5 739 megawattmi inštalovaného výkonu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona