Fico: Na zateplovanie bytov sme vyčlenili 30 miliónov, vyzývame ľudí, aby sa do projektu prihlásili

NETKY.SK • 16 Február 2016, 15:24 • 2 min
Fico: Na zateplovanie bytov sme vyčlenili 30 miliónov, vyzývame ľudí, aby sa do projektu prihlásili

BRATISLAVA – Štát dnes vyhlásil prvú výzvu z programu o poskytnutie príspevku na zateplenie rodinného domu, ktorý je jedným z opatrení druhého vládneho sociálneho balíčka. O príspevok bude môcť prvých 1000 žiadateľov oficiálne požiadať už o mesiac.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi rád, že sa nám podarilo vyčleniť na toto opatrenie 30 miliónov eur a že už doteraz máme 4000 žiadostí," uviedol dnes na tlačovej konferencii na pôde Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR predseda vlády SR Robert Fico (Smer–SD) za účasti štátneho tajomníka MDVRR Františka Palka.

 

"Chceme dnes oznámiť prvú výzvu a chceme vyčleniť z tých 30 miliónov eur potrebnú sumu na vyhovenie prvej tisícke žiadostí. Musíme výzvu vyhlásiť dnes, pretože ľudia potrebujú určitú prípravu na to, aby sa prihlásili do tohto projektu, s tým, že budú mať k dispozícii mesiac a od 16. marca 2016 sa budú reálne prijímať žiadosti. Výzvu oznamujeme už dnes, pretože nie každý je pripravený predložiť potrebné doklady. Očakávame, že ďalšia výzva bude v 2. štvrťroku 2016," priblížil premiér.

 

Pripomenul, že štátny príspevok je určený na zlepšenie energetickej hospodárnosti rodinného domu zateplením obvodových stien, strechy, vnútorných deliacich konštrukcií medzi vykurovaným a nevykurovaným priestorom a výmenou okien a dverí. Nárok naň bude mať vlastník rodinného domu na území SR, ktorý sa využíva výlučne na bývanie aspoň 10 rokov. Celková podlahová plocha jednopodlažného domu môže byť najviac 150 štvorcových metrov (m2) a pri viacpodlažnom dome je hranica stanovená na 250 m2.

 

Štát na tento účel plánuje záujemcom preplatiť do 30 % oprávnených nákladov, najviac však poskytne 6000 eur a ďalších 500 eur možno získať na projektovú dokumentáciu a energetický certifikát. Požiadať o príspevok budú môcť aj tí záujemcovia, čo začali zatepľovať v roku 2015.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies