Fico dnes oslávi koniec 2. svetovej vojny v Gdansku

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 09:31 • 2 min
Fico dnes oslávi koniec 2. svetovej vojny v Gdansku

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico dnes oslávi 70. výročie ukončenia druhej svetovej vojny v poľskom Gdansku.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval tlačový odbor úradu vlády, v Poľsku sa zúčastní na oficiálnej večeri, ktorú podáva poľský prezident Bronislaw Komorowski a na spomienkovom podujatí pri Pamätníku na Westerplatte. Westerplatte je malý polostrov pri prístavnom meste Gdansk. Nacistickým útokom na Westerplatte sa začala 1. septembra 1939 nemecká invázia do Poľska a tým aj druhá svetová vojna.

 

V piatok sa premiér Fico zúčastní na celonárodných oslavách 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny a Dňa víťazstva nad fašizmom na vojenskom cintoríne Háj - Nicovô v Liptovskom Mikuláši. V sobotu 9. mája ráno sa Fico v Moskve stretne s českým prezidentom Milošom Zemanom a položí veniec k pamätníku neznámeho vojaka v Alexandrovskej záhrade. Zúčastní sa aj na slávnostnom obede, ktorý bude ruská strana podávať pre účastníkov osláv vo Veľkom kremeľskom paláci. Na vojenskej prehliadke sa nezúčastní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona