Fico dnes bude čeliť odvolávaniu opozície

NETKY.SK • 17 September 2013, 09:35 • 2 min
Fico dnes bude čeliť odvolávaniu opozície

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico bude dnes na 24. schôdzi parlamentu čeliť pokusu o odvolanie. Návrh na vyslovenie nedôvery predsedovi vlády podpísali poslanci všetkých opozičných strán.

slovakia

left justify in out

Fico podľa opozície krajinu predal oligarchom. Hovoriť o tom podľa opozičných strán majú vládne podklady ku kúpe 49-percentného podielu SPP, ktoré vznikli na počítači spoločnosti J&T Investment Advisors. Tá sa už v súčasnosti volá EP Investment Advisors a je prepojená so spoločnosťou Energetický a průmyslový holding (EPH), ktorá svoj podiel štátu predáva.

Minister hospodárstva Tomáš Malatinský už raz zmenil svoje odôvodnenie, ako sa značka spoločnosti J&T Investment Advisors objavila v podpise elektronickej verzie dokumentu, ktorým vláda kúpu časti SPP odsúhlasovala. Pôvodne tvrdil, že vládny materiál vznikol doplnením tabuľky, ktorú ministerským úradníkom poslal Miroslav Haško. Ten v súčasnosti pôsobí na pozícii poradcu predstavenstva SPP, do ktorej ho z pôvodnej pozície odborníka na fúzie a akvizície v spoločnosti EPH nominovali práve predstavitelia EPH. Neskôr však svoje vysvetlenie zmenil a tvrdí, že materiál pripravovalo výlučne ministerstvo a jeho poradcovia Wood & Co. a White & Case po zapracovaní pripomienok rezortu financií. Dokument mal následne v SPP skontrolovať Haško a posúdiť, či zverejnením tohto materiálu nedôjde k úniku citlivých informácií, ktoré by mohli významne poškodiť SPP. Malatinský tiež tvrdí, že záverečnou kontrolou Haška na starom notebooku, pôvodom z bývalej J&T Investment Advisors, sa pôvodné údaje ministerstva prepísali na značku tejto spoločnosti. Materiál mal následne prejsť len finálnou kontrolou na ministerstve a dokument potom poputoval na rokovanie vlády. 

Fico označil návrh opozície, ktorý je motivovaný aktuálnou kauzou okolo SPP, za absolútne absurdný. "Tento návrh je v podstate absolútne absurdný, to môže urobiť len slovenská opozícia," povedal Fico na piatkovej tlačovej konferencii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies