Fico dletel do Prahy, podpísať má zmluvu o uznávaní diplomov

NETKY.SK • 28 November 2013, 10:25 • 2 min
Fico dletel do Prahy, podpísať má zmluvu o uznávaní diplomov

BRATISLAVA - Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD) odletel dnes do Prahy, kde sa stretne s predsedom vlády ČR Jiřím Rusnokom.

slovakia

left justify in out

Predsedovia vlád majú podpísať zmluvy medzi Slovenskou republikou a Českou republikou o vzájomnom uznávaní rovnocennosti dokladov o vzdelaní vydávaných v SR a v ČR, ktoré uľahčia slovenským, ale aj českým študentom uznávanie diplomov a odstránia administratívne prekážky.

Zmluva by slovenským študentom, ktorí vyštudovali v susednom Česku, mala priniesť bezplatné uznanie diplomu. Momentálne zaň platia asi 100 eur.

Fico má tiež diskutovať s českými študentmi. "Predseda vlády taktiež vystúpi na Právnickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe s prednáškou o Slovenskej republike v Európskej únii a so študentmi bude diskutovať o právnickej problematike," uviedol tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona