Fico: Daň z príjmu právnických osôb by mohla do budúcnosti klesnúť

NETKY.SK • 5 November 2013, 15:49 • 2 min
Fico: Daň z príjmu právnických osôb by mohla do budúcnosti klesnúť

BRATISLAVA – Dane z príjmov právnických osôb by mohli klesnúť, ak sa slovenská ekonomika bude vyvíjať pozitívnym smerom. Pripustil to na dnešnej tlačovej konferencii premiér Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Ak sa nám bude dariť v boji proti daňovým únikom a daňovým zločincom, ak sa nám bude dariť v oblasti ekonomiky, my sa nebránime predstave, že by daň z príjmu právnických osôb mohla ísť zase nadol. Do budúcnosti si to vieme predstaviť," povedal premiér.

Európska komisia (EK) v dnes zverejnenej prognóze predpokladá, že slovenská ekonomika v tomto roku vzrastie o 0,9 %. Je to o desatinu percenta viac ako predpokladá Ministerstvo financií (MF) SR. V roku 2014 by malo následne Slovensko zaznamenať rast na úrovni 2,1 %.

Prognózy EK taktiež odhadujú, že deficit verejných financií SR dosiahne v tomto roku 3 % hrubého domáceho produktu (HDP). Fico je presvedčený, že tieto čísla sú reálne. "Koľko sa kričalo na začiatku roka, že je to nereálne a smiešne, ale keď to hovorí Európska komisia, tak je to pravdepodobne v poriadku. Budúci rok budeme mať asi tretí najvyšší hospodársky rast v eurozóne a stále budeme mať jeden z najnižších dlhov," dodal premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona