Fico: Čoskoro sa stretne Koaličná rada, Maďarič vidí trojkoalíciu

NETKY.SK • 17 August 2016, 15:42 • 2 min
Fico: Čoskoro sa stretne Koaličná rada, Maďarič vidí trojkoalíciu

BRATISLAVA– V krátkom čase sa pre situáciu so stranou Sieť stretne Koaličná rada. Potvrdil to dnes na tlačovej konferencii po rokovaní vlády premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

 Ako však povedal, „nikdy som nechcel vstupovať do vývoja iných politických subjektov, ani ho komentovať“. Považuje to za vnútrostranícku vec Siete.

 

Predsedu vlády zaujíma jedine to, koľko poslancov je pripravených v Národnej rade SR podporovať vládu a veci, ktoré bude predkladať v súlade so svojím programovým vyhlásením. „Koalícia je stabilná, je na Sieti, aby urobila nejaké rozhodnutia a kroky, no nebudem komentovať jej vnútrostranícky život. Riešenia prichádzajú rôzne, no dôležité je, koľko poslancov máme v parlamente,“ dodal Fico.

 

Minister kultúry a zároveň podpredseda Smeru-SD Marek Maďarič si myslí, že situácia smeruje k trojkoalícii. „Situácia v Sieti je realita politická a pre koalíciu je podstatné to, či má väčšinu v parlamente. A to z hľadiska deklarovania tých piatich poslancov, dokonca nielen ich, ale aj zvyšných dvoch, Radoslava Procházku a Aleny Bašistovej, vyzerá, že koalícia má väčšinu a všetko ostatné sa pragmaticky usporiada,“ vysvetlil. K presunu ministerstva dopravy zo strany Sieť na Most-Híd sa však vyjadrovať nechcel, necíti sa byť v tomto kompetentný. „Ešte sa bude rokovať na úrovni predsedov koaličných strán, na úrovni Koaličnej rady. Takže to teraz nebudem komentovať,“ doplnil.

 

O tom, čo bude s ministrom dopravy Romanom Brecelym (Sieť), premiér dnes špekulovať nechcel. Šéf rezortu dopravy dnes pred rokovaním vlády nevylúčil, že ide o jeho posledné zasadnutie v tejto funkcii. „Je to pokojne možné,“ povedal novinárom. Dodal, že je to hypotetická otázka a naozaj netreba predbiehať. „Uvidíme, ako sa situácia vyvinie,“ doplnil s tým, že bude rokovať s koaličnými partnermi. Brecely má totiž po odchode piatich poslancov zo Siete v parlamente posledných dvoch zákonodarcov.

 

Pätica poslancov zo Siete, ktorú vedie Andrej Hrnčiar, sa rozhodla opustiť stranu po rokovaniach s novým predsedom strany Brecelym. Podľa nich nedostali od neho žiadne záruky na odstránenie dôvodov ich nespokojnosti, a tak zvolili odchod zo strany. Vstúpiť by chceli do poslaneckého klubu Most-Híd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies