Fico: Čižnár je kandidát prokurátorov

NETKY.SK • 29 Jún 2013, 14:20 • 2 min
Fico: Čižnár je kandidát prokurátorov

BRATISLAVA - Jaromír Čižnár nie je kandidátom politickej strany, je kandidátom prokurátorov. V diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska Sobotné dialógy to dnes povedal predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD). Procedúra okolo kandidáta na post generálneho prokurátora Jozefa Čentéša sa podľa Fica skončila v momente, ako prezident SR Ivan Gašparovič poslal do parlamentu list o tom, že Čentéša nikdy nevymenuje.

slovakia

left justify in out

Na žiadosť predsedu Ústavnoprávneho výboru Róberta Madeja (Smer-SD) odporučila rada prokurátorov už 14. januára 2013 za vhodného kandidáta na funkciu generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. Čentéš dnes podľa premiéra nie je už ani len kandidátom. Nemá preto význam čakať na rozhodnutie Ústavného súdu SR o Čentéšovej sťažnosti. Žiadna jeho sťažnosť nemá odkladný účinok, nikto nemohol zabrániť NR SR konať, vyhlásil Fico. Právny výklad, s ktorým sa podľa Fica stotožňujú všetci, hovorí o tom, že žiadne rozhodnutie na vnútroštátnej ani medzinárodnej úrovni nemôže zmeniť nič na tom, ak sa prezident rozhodne Čižnára vymenovať. Ak sa ho rozhodne vymenovať, ani domáce ani medzinárodné rozhodnutie nezmení nič na tom, že sedem rokov bude generálnym prokurátorom Jaromír Čižnár, vyhlásil premiér. V súvislosti s kauzou údajného tunelovania Vojenskej spravodajskej služby Fico povedal, že čo je tajné, musí zostať tajné. Dodal, že z boja proti terorizmu nemôžeme robiť holubník. Podľa jeho slov sa stratil majetok v hodnote niekoľko miliónov eur tým, že niektorí ľudia rozprávajú "takéto nezmysly". Politicky bola téma vydiskutovaná, celú vec musí vyšetriť Národná kriminálna agentúra a špeciálna prokuratúra, uzavrel Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies