Fico: Cítil som veľkú súdržnosť, bol to dobrý spôsob protestu proti zlu

NETKY.SK • 11 Január 2015, 17:35 • 2 min
Fico: Cítil som veľkú súdržnosť, bol to dobrý spôsob protestu proti zlu

BRATISLAVA/PARÍŽ - Veľkú súdržnosť a vzájomné si vyjadrovanie podpory cítil dnes predseda vlády SR Robert Fico, ktorý sa aj v spoločnosti svetových politikov zúčastnil na spomienkovom pochode v Paríži s cieľom vyjadriť solidaritu Francúzsku po sérii teroristických útokov.

slovakia

left justify in out

Ako povedal v telefonickom rozhovore pre TASR, ide o dobrý spôsob, ako protestovať proti zlu.
      

"Odhady hovoria o takom obrovskom počte ľudí, ktorý prevýšil aj počty ľudí na manifestácii po oslobodení Paríža. Je to dojímavé, takýto pokojný masový pochod je tou najlepšou odpoveďou na udalosti, ktoré sa stali. Bolo cítiť veľkú mieru solidarity, súdržnosti, ľudia spievali francúzsku hymnu a pokrikovali povzbudzujúce heslá," popísal atmosféru premiér.
      

Podľa jeho slov aj forma, akou ostatní politici zo sveta podporili túto manifestáciu, len potvrdzuje, že je to obrovská téma. "Hovoril som s niektorými premiérmi, o boji proti terorizmu sa bude diskutovať aj na najbližšom summite Európskej rady," avizoval.
      

Robert Fico je rád, že sa na pochode zúčastnil. "Chcel som dať najavo, že toto nie je cesta riešenia rozdielnych názorov a že patrím medzi politikov, ktorí sú pripravení prijímať rozhodnutia v boji proti terorizmu," uzavrel s dôvetkom, že francúzskemu prezidentovi Francoisovi Hollandovi povedal niekoľko povzbudzujúcich slov.
      

Za účasti francúzskych politikov a desiatok štátnikov z mnohých krajín sveta a státisícov ľudí sa dnes v Paríži konal pochod, ktorého cieľom bolo vyjadriť solidaritu Francúzsku v súvislosti so sériou nedávnych teroristických útokov.
      

Vyčíňanie teroristov si vyžiadalo 17 obetí na životoch. Brutalita útokov Francúzsko šokovala a vyvolala veľkú vlnu solidarity a odhodlanie bojovať za zachovanie základných hodnôt Francúzskej republiky a postaviť sa proti násiliu a terorizmu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies