VIDEO Fico obedoval so študentmi vo vlaku: Bezplatné cestovanie ostane zachované

NETKY.SK • 17 November 2016, 15:24 • 2 min
VIDEO Fico obedoval so študentmi vo vlaku: Bezplatné cestovanie ostane zachované

BRATISLAVA – Možnosť cestovať vlakom zadarmo bude pre žiakov a študentov zachovaná aj v budúcnosti. Po dnešnom obede so študentmi vysokých škôl z celého Slovenska to vyhlásil predseda vlády SR Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Dva roky po zavedení tohto opatrenia premiér informoval, že na bezplatné cestovanie vlakom sa za tento čas zaregistrovalo takmer milión ľudí (990.000). Počet cestujúcich z radov študentov a dôchodcov stúpol podľa neho prakticky dvojnásobne. Vzrástol aj počet študentov a cestujúcich, ktorí využívajú zľavy zavedené na tento účel.

 

„Rozhodnutie dať študentom a žiakom možnosť bezplatne cestovať vlakom považujem za jedno z najsociálnejších rozhodnutí, ktoré vôbec bolo prijaté od roku 1989 pre túto kategóriu,“ vyzdvihol Fico.

 

„My urobíme všetko pre to, aby toto rozhodnutie bolo zachované na čo najdlhšie obdobie. Minimálne, pokiaľ budeme vo vláde, garantujeme, že bezplatné cestovanie vlakom pre žiakov, študentov a dôchodcov zostane zachované a nebudeme do neho v žiadnom prípade zasahovať,“ prisľúbil.

 

 

 

Premiér spolu s podpredsedom vlády Petrom Pellegrinim a ministrom financií Petrom Kažimírom pozval symbolicky 17 študentov z vysokých škôl z celého Slovenska na obed v jedálenskom vozni na Hlavnej stanici v Bratislave. Na brífingu po obede zablahoželal všetkým občanom SR k dnešnému štátnemu sviatku. Rovnako aj študentom oslavujúcim Medzinárodný deň študentstva.

 

„Kombinácia týchto dvoch sviatkov nás viedla k tomu, že sme dnes, 17. novembra, pozvali symbolicky 17 študentov z viacerých škôl na obed, v rámci ktorého sme sa pokúšali vytvoriť priestor na diskusiu,“ ozrejmil s tým, že to považuje za najlepší spôsob pripomenutia si týchto dvoch udalostí. V tradícii chce pokračovať aj naďalej.

 

Fico osobne diskutoval so študentmi Ekonomickej univerzity v Bratislave. „Sú to ľudia, a to sa mi veľmi páči, ktorí spájajú svoju budúcnosť so Slovenskom, chcú tu zostať, chcú sa venovať práci, ktorá ich baví a na ktorú sú pripravovaní,“ ocenil.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona