Fico chce využiť summit v Bratislave na nový dostatočne zrozumiteľný spôsob komunikácie s občanmi

NETKY.SK • 2 September 2016, 17:24 • 2 min
Fico chce využiť summit v Bratislave na nový dostatočne zrozumiteľný spôsob komunikácie s občanmi

BRUSEL - Slovenský premiér Robert Fico sa na summitoch EÚ v Bruseli neraz posťažoval, že slovník bruselských elít je ťažkopádny, príliš technokratický a málo zrozumiteľný pre širokú verejnosť. TASR sa ho spýtala, či túto situáciu ako hostiteľ neformálneho summitu EÚ v Bratislave môže zmeniť.

slovakia

left justify in out

"V Európe máme prezývku rustikálna sociálna demokracia," začal premiér odpoveď pre TASR. "To preto, lebo sme schopní komunikovať na Slovensku jazykom, ktorý je dostatočne zrozumiteľný pre verejnosť".

Premiér povedal, že už pri definovaní priorít slovenského predsedníctva v EÚ bola jeho ambíciou zrozumiteľnejšia komunikácia smerom k občanom.

 

"Ak sa dnes hovorí o digitalizácii, tak by som bol rád, aby sme vysvetlili ľuďom čo to je," upozornil Fico. "Pretože pri vete, že 'EÚ sa bude v najbližších rokoch ako najvyššou prioritou zaoberať digitalizáciou', si mnohí na Slovensku povedia 'Pánboh nás ochraňuj, čo to je?'", vysvetlil Fico svoj postoj.

 

Premiér SR dnes vystúpil pred slovenskými novinármi v Bruseli po vyše hodinovom rokovaní s predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom. Ich stretnutie bolo zamerané práve na prípravu neformálneho summitu v Bratislave, ktorý podľa Fica odštartuje nový, širší politický proces o budúcej podobe EÚ. Fico tento proces nazval bratislavský proces.

 

"A vôbec nový spôsob komunikácie EÚ s verejnosťou by mal patriť medzi tých päť-šesť priorít, o ktorých by mal bratislavský proces rozhodnúť," zdôraznil šéf slovenskej vlády, ktorý je zodpovedný za prípravu neformálneho summitu v hlavnom meste Slovenska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies