Fico chce s Čechmi propagovať značku Made in Czechoslovakia

NETKY.SK • 29 November 2013, 06:25 • 2 min
Fico chce s Čechmi propagovať značku Made in Czechoslovakia

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico (Smer-SD) chce spolu s Čechmi propagovať značku Made in Czechoslovakia. V niektorých regiónoch sveta si totiž podľa jeho slov stále nevšimli rozdelenie Československa a nerozumejú označeniam ako Made in Slovakia alebo Czech Made.

slovakia

left justify in out

„Sú krajiny v Ázii či v Afrike, kde by sme sa radi postavili so zaužívanou značkou z minulosti a spoločne ponúkali produkciu našich firiem,“ povedal Fico po návrate z pracovnej návštevy Česka. V Prahe ponúkol českému premiérovi Jiřímu Rusnokovi, aby spolu tento projekt odprezentovali v jednej z takýchto krajín už začiatkom budúceho roka. „Povedal, že keď bude vo funkcii, veľmi rád by takúto cestu podstúpil,“ uviedol Fico. V ČR totiž momentálne vládne úradnícka vláda.

Premiér dnes tiež informoval, že na prelome februára a marca sa chystá ďalšie spoločné zasadnutie českej a slovenskej vlády. Prvé takéto rokovanie bolo koncom októbra minulého roka v Uherskom Hradišti a v Trenčíne. S Rusnokom Fico rozoberal aj otázky energetiky či spoločnej ochrany vzdušného priestoru. Témy, o ktorých dnes rokovali, by podľa Fica mohli byť aj predmetom spoločného rokovania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona