Fico chce opäť odvolávať Mikulca, spomenul aj Lučanského

NETKY.SK • 26 August 2022, 06:00 • 2 min
Fico chce opäť odvolávať Mikulca, spomenul aj Lučanského

BRATISLAVA - Predseda opozičného Smeru na tlačovej konferencii predostrel aj oficiálnu žiadosť jeho strany, aby boli vyšetrovatelia NAKA, tzv. Čurillovci, postavení mimo službu.

slovakia

left justify in out

Robert Fico ostro zaútočil aj na Romana Mikulca a oznámil, že strana Smer ide do parlamentu opakovane predložiť návrh na odvolanie ministra vnútra. 

 

„Brutalita vyšetrovateľov NAKA je nevídaná a neobmedzená. Čo je najhoršie, o týchto postupoch vyšetrovateľov NAKA vie minister vnútra Roman Mikulec. Dáva na ne súhlas a niekedy máme právo povedať, že aj priamo dáva pokyny na takýto postup NAKA," uviedol predseda Smeru. 

 

img

 

Na tlačovej konferencii Fico spomenul aj skupinu Apači, ktorá sa týkala Čurillovcov. Išlo o komunikáciu policajtov prostredníctvom aplikácie Whatsapp. Novinárom ukázal screenshoty, prepisy aj svedecké výpovede. V skupine sa mali podľa slov predsedu Smeru dohovárať vyšetrovatelia na tom, koho obvinia a tešiť sa aj zo smrti zosnulého generála Milana Lučanského, ktorý za doteraz nevyjasnených okolností zomrel počas vyšetrovacej väzby. Prípad „samovraždy" Lučanského doteraz nie je uzavretý. 

 

img

 

Na slová predsedu Smeru už zareagoval aj tlačový odbor rezortu Romana Mikulca. Pre TASR sa vyjadrila jeho hovorkyňa, Zuzana Eliášová. 

 

„Minister vnútra SR Roman Mikulec každý svoj krok verejnosti vysvetlil a nemá tak problém urobiť kedykoľvek, pretože nemá čo skrývať. Dnešné vyjadrenia dotknutých pánov sú len dôkazom strachu, že ich dobehnú ich vlastné kroky z minulosti," uviedla.

 

Zo sveta: Zelenskyj a Biden sa zhodli na dlhej vojne



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies