Fico chce ísť do Moskvy, jeho komunikácia s Putinom nie je ako kedysi

NETKY.SK • 2 December 2014, 12:17 • 2 min
Fico chce ísť do Moskvy, jeho komunikácia s Putinom nie je ako kedysi

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico pripravuje oficiálnu návštevu Moskvy, termín cesty ešte stále hľadá.

slovakia

left justify in out

Predseda vlády to uviedol na dnešnom diskusnom fóre Hospodárskych novín HNClub. "Nie je žiadne tajomstvo, že pripravujeme cestu do Ruska na úrovni predsedu vlády, pretože sú významné hospodárske projekty, ktoré musíme posunúť ďalej," uviedol premiér. Svoju komunikáciu s ruským prezidentom Vladimirom Putinom označil Fico za štandardnú. Priznal však, že v súčasnom napätom období nie je na takej úrovni, ako to bolo v minulosti.

 

Fico dnes tiež okrem iného uviedol, že na Ukrajine je až 70-percentné riziko veľkého vojenského konfliktu. Premiér zverejnenú informáciu nechápe ako strašenie ľudí. "Mám takúto informáciu a ja ju považujem za relevantnú, že ak nezačneme hovoriť o mierových plánoch, tak možno tá miera pravdepodobnosti je ešte vyššia ako 70 percent. Ja tomuto zdroju verím," dodal Fico. Premiérovi to povedal zdroj z Nemecka, ktorý však Fico nechcel menovať. "Hovorím o priamom vojenskom konflikte. Nehovorím o konflikte Rusko – Ukrajina, ale o veľkom konflikte," uviedol predseda vlády. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies