Fico chce byť premiérom, ale pripúšťa, že bude aj opozičný poslanec

NETKY.SK • 6 Február 2016, 11:42 • 2 min
Fico chce byť premiérom, ale pripúšťa, že bude aj opozičný poslanec

BRATISLAVA – Premiér Rober Fico pripúšťa, že po parlamentných voľbách bude pôsobiť ako opozičný poslanec.

slovakia

left justify in out

“Samozrejme, k voľbám pristupujeme s veľkou pokorou a môže nastať aj táto možnosť. My však máme priamočiary plán vyhrať voľby a vyhrať ich takým spôsobom, aby sme mali možnosť byť súčasťou rokovaní o zostavení vlády,” povedal v rozhovore pre agentúru SITA. Fico má ambíciu, ak bude mať Smer-SD dostatočnú podporu, ísť do zostavovania vlády s ambíciou byť premiérom vlády. “Je to legitímne a priamočiare. Naša ambícia je jasná. Vyhrať voľby a byť súčasťou rokovaní o zostavení novej vlády,” dodal.

 

Po parlamentných voľbách bude stranu Smer-SD čakať personálny snem. Na ňom zhodnotí voľby a zistí, či súčasné vedenie má, alebo nemá dôveru. “Ak má dôveru, bude pracovať ďalšie štyri roky,” povedal Robert Fico. Pred časom o funkciu v parlamente prišiel Pavol Paška. Ako podpredseda bol poverený vnútrostraníckou prácou. “Pavol Paška je podpredsedom strany. Počkajme na výsledky parlamentných volieb. Nechcem dnes hodnotiť žiadneho politika Smeru. Každý má svoje miesto. Čo prinesie život, neviem. Neriešim teraz, či niekto niekde bude. Politika týmto žiť nemôže. Politika sa nedá stále personalizovať, či niekto bude minister, alebo nebude. Či bude podpredseda, alebo nebude. Politika je o dosahovaní cieľov,” povedal Fico s tým, že má záujem v strane na dobrých vzťahoch. Záleží mu na dobrom tíme. “Smer je neuveriteľne stabilná strana. Netrpíme žiadnymi frakciami, alebo platformami. Ťaháme za jeden koniec povrazu. Rozhodnutia prijímame v neformálnej atmosfére,” vyhlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona