Fico: Ceny energií sa v stredu vrátia na úroveň minulého roka

NETKY.SK • 23 Január 2017, 16:56 • 2 min
Fico: Ceny energií sa v stredu vrátia na úroveň minulého roka

ZLATÉ MORAVCE - Nové rozhodnutia o cenách energií by mali byť prijaté v stredu 25. januára. Platiť by mali od 1. januára tohto roka. Ceny by mali zodpovedať cenám energií v roku 2016. Počas dnešného pracovného výjazdu v Zlatých Moravciach to povedal predseda vlády SR Robert Fico.

slovakia

left justify in out

„Vláda víta rozhodnutie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví zmeniť svoje pôvodné rozhodnutia. Po opakovanom stretnutí s predsedom regulačného úradu môžem potvrdiť, že bolo začaté nové cenové konanie,“ skonštatoval Fico. Faktúry na zálohové platby za elektrickú energiu, ktoré boli zaslané v januári tohto roka do domácností i iným odberateľom, sú neplatné a ľudia ich môžu roztrhať, skonštatoval premiér.

 

Podľa jeho slov nový cenový výnos vydá v stredu 25. januára regulačný úrad aj v prípade plynu. „Pokiaľ ide o vodu, úrad už rozposlal vodárenským spoločnostiam metodické usmernenie, aby správne pristupovali k aplikácii rozhodnutí.“

 

Vlnu kritiky spustilo v predchádzajúcich týždňoch výrazné zvýšenie zálohových platieb za elektrickú energiu, ktoré po novom roku dostali nielen domácnosti, ale aj mestá a obce či školy. Zvýšenie cien pocítili najmä zákazníci Stredoslovenskej energetiky.

 

„Na rokovaniach so zástupcami Slovenskej energetiky a regulačného úradu sme im ponúkli možnosť vrátiť ceny na úroveň minulého roka. Ak by tak neurobili, ešte v ten istý deň by sme prijali v skrátenom konaní novelizáciu príslušných zákonov, ktoré by výrazným spôsobom vošli do regulačného prostredia,“ povedal premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona