Fico by sa podľa Štefanca mal pozrieť na svoje sľuby

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 13:15 • 2 min
Fico by sa podľa Štefanca mal pozrieť na svoje sľuby

BRATISLAVA - Ak premiér a prezidentský kandidát Robert Fico (Smer-SD) niekoho obviňuje, že nevyriešil chudobu a nepomohol jej, mal by sa pozrieť na seba – na neriešenie nezamestnanosti po nástupe jeho vlády, žiadne nové významné investície, žiadne nové rozvojové impulzy pre Slovensko.

slovakia

left justify in out

V reakcii na dnešnú Ficovu tlačovú konferenciu to vyhlásil podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec.
      

"Ak niekoho obviňuje, že využíva ľudí prostredníctvom omylu a ľstí – mal by sa pozrieť do zrkadla na seba, na sľuby, ktoré dal počas svojho viac ako 20-ročného funkcionárčenia v politike. Kde je diaľnica do Košíc v roku 2010? Kde je zníženie nezamestnanosti? Kde je zníženie spotrebnej dane na pohonné hmoty? Kde je zlepšenie kvality a dostupnosti zdravotníckej starostlivosti?," pokračoval Štefanec.
      

Podľa hnutia NOVA sa Fico v priamom prenose usvedčil zo zneužívania štátnych orgánov v prezidentskej kampani. "Jeho dnešná tlačová konferencia je dôkazom, že polícia, súdy a iné štátne inštitúcie sa stali štatistami centrály Smeru pri vytváraní diskreditačných materiálov na jeho protikandidáta," uviedlo tlačové oddelenie hnutia. Podľa NOVA je to tiež dôkaz, že minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) klamal, keď tvrdil, že narýchlo vytvorené policajné štatistiky o samovraždách súvisiacich s nebankovými subjektmi nesúvisia s podnikaním prezidentského kandidáta Andreja Kisku. "Zdôvodnenie, že pokyn sa vzťahoval na roky 2007-2014, keď už Kiska v týchto spoločnostiach nepôsobil, sa dnes ukázalo ako falošná výhovorka, pretože premiér a prezidentský kandidát v jednej osobe citoval rozhodnutia práve z týchto rokov," uviedlo tlačové oddelenie NOVA.
      

Fico na dnešnej tlačovke tvrdil, že firmy Andreja Kisku neriešili problém chudoby, ale využívali ho. Spoločnosti, ktoré vlastnil, alebo bol členom ich správnych či dozorných rád, dostali v minulosti od Slovenskej obchodnej inšpekcie (SOI) pokuty vo výške 880.000 slovenských korún a neskôr 150.000 eur za nekorektný prístup k zákazníkom, tvrdil Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies