Fico by privítal, keby sa inštitút minimálnej mzdy zakotvil do Ústavy

NETKY.SK • 27 Október 2016, 15:37 • 2 min
Fico by privítal, keby sa inštitút minimálnej mzdy zakotvil do Ústavy

BRATISLAVA – Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) by privítal, keby sa napríklad inštitút minimálnej mzdy stal súčasťou sociálneho piliera, ktorý by sa zakotvil v Ústave SR.

slovakia

left justify in out

Ale na toto vláda potrebuje podľa jeho slov jednak podporu zamestnancov, ktorí sú zastúpení a reprezentovaní odbormi a tiež aj súhlas zamestnávateľov.

 

"Bol by to obrovský posun, keby sa nám takéto niečo podarilo," avizoval dnes premiér v Národnej rade (NR) SR počas Hodiny otázok. Vládu v súčasnosti podľa neho asi nikto nepresvedčí, že inštitút minimálnej mzdy treba zrušiť. "Vieme aké je dôležité tlačiť na rast miezd na Slovensku," dodal Fico.

 

Vláda by preto rada do NR SR priniesla myšlienku, že by sa zosúladili alebo dali do rovnováhy ekonomické slobody, ktoré sú dobre definované v Ústave SR so sociálnymi právami. A to nie je podľa premiéra výmysel, ktorý by prišiel priamo z vládnej kuchyne. Aj na úrovni EÚ je totiž podľa neho myšlienka zakotviť takzvaný sociálny pilier alebo pilier základných sociálnych práv.

 

"Je to pre nás dobrá inšpirácia, pretože sú tu niektoré inštitúty, ktoré existujú, ale nemáme ich dostatočne zakotvené v Ústave SR. Ja by som napríklad uviedol inštitút minimálnej mzdy," opísal Fico.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies