Fico by mal v Prahe rokovať s juhokórejskou prezidentkou

NETKY.SK • 25 November 2015, 12:28 • 2 min
Fico by mal v Prahe rokovať s juhokórejskou prezidentkou

BRATISLAVA - V Prahe sa vo štvrtok 3. decembra uskutoční prvý summit premiérov Vyšehradskej štvorky a juhokórejskej prezidentky Pak Kun-hje. Návrh účasti slovenskej delegácie dnes schválila vláda.

slovakia

left justify in out

Kórejská strana v tejto súvislosti navrhla zaviesť pravidelný politický dialóg s V4 a iniciovať užšiu spoluprácu v rôznych oblastiach spoločného záujmu.

 

Na okraj podujatia sa predpokladá bilaterálne stretnutie predsedu vlády SR Roberta Fica s juhokórejskou predstaviteľkou. Prebrať by mali aktuálne otázky bilaterálnej spolupráce s dôrazom na obchod, investície a spoluprácu v oblasti výskumu, vývoja a inovácií.

 

Formálny podnet na politický dialóg vo formáte V4 plus Kórejská republika prišiel počas predchádzajúceho predsedníctva Slovenska vo vyšehradskom zoskupení. SR zorganizovala vlani v júli v Bratislave prvé oficiálne stretnutie na úrovni ministrov zahraničných vecí krajín na predmetnej úrovni. Výsledkom bol finančný príspevok kórejskej strany vo výške 336.000 eur na podporu siedmich projektov Medzinárodného vyšehradského fondu so zameraním na západný Balkán.

 

Hostiteľská Česká republika stojí do 30. júna budúceho roka v čele Vyšehradskej skupiny. Predsednícka krajina v súlade so zaužívanými pravidlami vyšehradskej spolupráce organizuje minimálne dve oficiálne schôdzky na úrovni predsedov vlád.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona