Fico: Budeme presadzovať až 50 % zvýšenie odpisov pri investíciách do vedy a výskumu

NETKY.SK • 17 Február 2017, 17:18 • 2 min
Fico: Budeme presadzovať až 50 % zvýšenie odpisov pri investíciách do vedy a výskumu

TRENČÍN – Vláda SR bude presadzovať, aby si spoločnosti, ktoré investujú do výskumu a vývoja, mohli odpísať až 50 % ako nákladovú položku. Po dnešnej návšteve trenčianskej spoločnosti Konštrukta – TireTech to povedal premiér Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

„Predstavitelia spoločnosti ma informovali, že bolo veľmi správne rozhodnutie vlády, že firmy, ktoré investujú do vývoja a výskumu si môžu 25 % odpísať ako nákladovú položku. Požiadali ma, či by vláda nemohla uvažovať o zvýšení tohto percenta. V roku 2015 na tento účel bolo použitých 20 miliónov eur, slovenské firmy využili iba deväť miliónov eur, čo znamená, že nie je tendencia zneužívať tento systém. Po dohode s ministrom financií budeme navrhovať, aby sme zvýšili túto hranicu z 25 na 50 %,“ zdôraznil premiér.

 

Konštrukta – TireTech je podľa neho dobrým príkladom významného investovania do vedy a výskumu, čo jej umožňuje vyvíjať a vyrábať produkty, ktoré majú svetovú kvalitu. „Je to ukážka cesty, ako by sa mali uberať aj ďalšie slovenské firmy,“ doplnil premiér.

 

Spoločnosť Konštrukta – TireTech, a. s., zamestnáva 310 ľudí, venuje sa vývoju a výrobe zariadení pre pneumatikársky priemysel. Odberateľmi vytlačovacích a strihacích liniek na polotovary pre výrobu pneumatík sú renomovaní svetoví výrobcovia pneumatík z Číny, Indie, Egypta, Európy, Kanady a ďalších krajín. Ročný obrat spoločnosti je asi 25 miliónov eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona