Fico: Bratislavský summit prispel aj k bezpečnosti Slovenska

NETKY.SK • 22 September 2016, 15:04 • 2 min
Fico: Bratislavský summit prispel aj k bezpečnosti Slovenska

BRATISLAVA – Rozhodnutia urobené na neformálnom summite premiérov a hláv štátov 27 členských krajín EÚ v Bratislave určite prispejú k budúcemu zvýšeniu bezpečnosti aj na Slovensku. Povedal to dnes na tradičnej štvrtkovej Hodine otázok v Národnej rady SR premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Podľa predsedu vlády si premiéri členských krajín Európskej únie uvedomujú, že pokiaľ nebudeme schopní ponúknuť verejnosti lepšiu EÚ, budeme svedkami referend o vystúpení z EÚ v mnohých krajinách. Preto sa na summite zamerali na otázku bezpečnosti z viacerých hľadísk.

 

„Riešili sme boj proti terorizmu a padli veľmi významné politické rozhodnutia. Pod bezpečnosťou však nerozumieme len boj proti terorizmu,“ povedal Fico s tým, že ľudia potrebujú aj pocit ekonomickej a sociálnej bezpečnosti, aby mali zabezpečený istý životný komfort.


V závere premiér zhrnul, že z hľadiska bezpečnosti je potrebné, aby si EÚ chránila vonkajšie hranice a aby sa znížil prílev migrantov. Až potom môžeme riešiť situáciu vo vnútri Európy. „Bezpečnosť sa stala dominantnou témou EÚ a rozhodnutia budú pretavené do legislatívy, ktorá výrazne zvýši bezpečnosť občanov Európskej únie,“ dodal premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona