Fico bráni Draxlera, kritizuje opozíciu za jej politiku a účelovosť

NETKY.SK • 21 Október 2015, 14:23 • 2 min
Fico bráni Draxlera, kritizuje opozíciu za jej politiku a účelovosť

BRATISLAVA - Návrh na odvolanie ministra školstva Juraja Draxlera je absurdný.

slovakia

left justify in out

Myslí si to premiér Robert Fico, podľa ktorého Draxler konal, kde mal. Opozíciu premiér kritizuje za to, že podľa neho iniciuje návrhy na odvolanie členov vlády účelovo.

 

"Poponáhľajte sa, je nás vo vláde 15. Tak aby ste do volieb každý týždeň stihli zvolať jednu absurdnú schôdzu," adresoval opozícii predseda vlády. Poukázal aj na to, že opozícia iniciovala odvolávanie ministra a v pléne chýba mnoho jej poslancov.

 

Fico tiež skritizoval opozíciu za spôsob vedenia jej politiky. "Prinášate alternatívu zla a rozdeľovania. Toľko zla, čo vnášate do tejto siene, to tu ešte nebolo. Nerobte túto politiku zla, choďte medzi ľudí a ponúknite ľuďom alternatívu, ako lepšie by ste to robili," odkázal opozícii.

 

Podľa Fica by nemala opozícia Draxlera odvolávať, ale chváliť. Pýtal sa, načo je dnešná mimoriadna schôdza parlamentu dobrá. "Veď tam nič nie je. Neviem, čoho sa chytiť. Tam, kde bolo treba konať, minister konal, tam, kde nebolo treba, nekonal," uviedol Fico.

 

Opozícia sa voči premiérovým vyjadreniam ohradila. "Nemyslím si, že táto schôdza je taká absurdná, ako ste uvádzali. Mojou povinnosťou ako poslanca NR SR je kontrolovať vládu, ministrov, najmä keď je podozrenie, že zneužívajú mandát a keď sú ohrozené verejné financie," reagoval Július Brocka z KDH.

 

"Vy nás nevyzývajte, aby sme išli medzi ľudí. Keď tam ideme my, je to úprimné. U vás je to trápny politický marketing," odkázal Ficovi Ľubomír Galko z SaS. Súhlasí, že dnešná schôdza je absurdná. Ale myslí si to z iných dôvodov ako Fico. Schôdza podľa Galka nemala vôbec byť, lebo Draxler mal odísť sám po tom, ako prepustil podľa neho nevinného človeka. "Toho človeka ste hodili cez palubu, aby ste si umyli ruky," doplnila Lucia Nicholsonová (SaS).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies