Fico bol len na rokovaní vlády, do konca týždňa rehabilituje

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 15:29 • 2 min
Fico bol len na rokovaní vlády, do konca týždňa rehabilituje

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico sa dnes do úradu vrátil len preto, aby viedol zasadnutie vlády.

slovakia

left justify in out

"Minimálne do konca týždňa bude pokračovať v rehabilitácii zranenej nohy," uviedol riaditeľ tlačového a informačného odboru úradu vlády Erik Tomáš. Strana Smer-SD zaujme postoj k výsledkom prezidentských volieb pravdepodobne na budúci týždeň.

 

Nezvolený kandidát na prezidenta Robert Fico počas sobotnej volebnej noci po zrátaní asi polovice hlasov povedal novinárom, že potrebuje niekoľko dní na analýzu volebného výsledku a potrebuje si doliečiť chorú nohu. „Chcem zablahoželať, napriek tomu že nie sú zrátané všetky hlasy, pánovi Kiskovi, že sa stal novým prezidentom SR. Je to fakt, ktorý netreba spochybňovať. Podávam mu takto na diaľku ruku,“ vyhlásil v noci zo soboty na nedeľu Fico. Zároveň poďakoval všetkým, ktorí sa za neho postavili. 

 

Pod Ficovou taktovkou dnes zasadla vláda - prichádzajúci ministri sa k možnej rekonštrukcii kabinetu vyjadrovali odmerane. Šéf Ficovho volebného tímu, minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD) sa vyjadril najjasnejšie. „Pripúšťam takú alternatívu, ale nie vo vzťahu k prezidentským voľbám. Taká alternatíva je totiž vždy,“ povedal. Hneď aj spresnil, čo by prípadnú rekonštrukciu vlády mohlo podmieniť, pričom táto podmienka spadá presne do tohto mesiaca. „Môj názor je, že prezidentské voľby nezadávajú dôvod na zmeny vo vláde, ale polčas vládnutia také zmeny môže vyvolať,“ povedal Maďarič pred rokovaním vlády. Ficov kabinet bol vymenovaný 4. apríla 2012. Maďarič nevidí dôvod ani na predčasné voľby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies