Fico: Biele vrany sa svojím postojom ku kauze Matoviča zmenili na čierne

NETKY.SK • 12 Február 2016, 12:59 • 2 min
Fico: Biele vrany sa svojím postojom ku kauze Matoviča zmenili na čierne

BRATISLAVA - Biele vrany, ktoré kandidujú do parlamentu vo farbách hnutia OĽaNO-NOVA, sa svojím postojom ku kauze šéfa hnutia Igora Matoviča zmenili na čierne.

slovakia

left justify in out

Odkázal im to premiér Robert Fico (Smer-SD) v reakcii na ich kritiku, že predseda vlády porušil zákon a ohrozuje demokratický štát, lebo zverejnil daňové informácie o Matovičovi, čo je podľa nich protizákonné. Práve na Biele vrany na kandidátke hnutia sa Fico obrátil, keď zverejnil informácie o predaji Matovičovej živnosti z roku 2008.

 

"Zatvorením si očí pred jasne preukázaným podvodom stratili akékoľvek právo moralizovať. Ukázalo sa, že teplé miesta na kandidátke sú schopní uprednostniť pred údajnými hodnotami, ktoré doteraz hlásali," povedal Fico.

 

Blogerka a líderka kandidátky OĽaNO-NOVA Veronika Remišová upozornila, že ich dnešná tlačová konferencia nie je o obrane Igora Matoviča, ale o tom, že premiér protizákonne rozdáva dokumenty a tvrdí, že je to vo verejnom záujme.

 

Lekár a Biela vrana Alan Suchánek je presvedčený, že premiér zlyhal ako právnik. "Ak má informácie o tom, že bol spáchaný trestný čin, musí ich posunúť orgánom činným v trestnom konaní. Zákon musí platiť pre každého, aj pre premiéra. Apelujem na každého občana, aby sa začal zaujímať o verejné veci," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies