Fico: Bezpečnosť občanov ostáva na prvom mieste priorít mojej vlády

NETKY.SK • 1 Január 2016, 16:39 • 2 min
Fico: Bezpečnosť občanov ostáva na prvom mieste priorít mojej vlády

BRATISLAVA – Slovensko za 23 rokov samostatnej štátnosti vyspelo ako sebavedomý, suverénny a medzinárodne rešpektovaný partner. Pri príležitosti dnešného štátneho sviatku to vyhlásil predseda vlády Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Obyvateľov Slovenskej republiky môže podľa premiéra tešiť, že prežívajú obdobie silnejúcej ekonomiky, poklesu nezamestnanosti, v ktorom je možnosť realizovať viditeľné sociálne projekty. „Osobne som hrdý, že vo viacerých oblastiach predbiehame porovnateľné krajiny, a že ekonomická, finančná a sociálna perspektíva Slovenska je povzbudzujúca,“ uviedol.

 

Slovensko je z pohľadu Fica politicky stabilná krajina, čo mu umožňuje efektívne reagovať na najväčšiu súčasnú výzvu – migračnú krízu. „Je mi ľúto, že verejní činitelia nesúci zodpovednosť za bezpečnosť občanov SR podceňujú bezpečnostný aspekt migračnej krízy,“ povedal.

 

Podľa Fica nie náhodou viaceré európske krajiny prijali na prelome rokov 2015 a 2016 bezprecedentné bezpečnostné opatrenia pre reálne hrozby teroristických útokov. „Bezpečnosť SR a jej občanov zostáva na prvom mieste priorít mojej vlády s mandátom do marca 2016,“ zdôraznil. Predseda vlády pripomenul, že Slovensko bude mať v roku 2016 šancu zvýrazniť svoje 23-ročné samostatné medzinárodné pôsobenie ako predsedajúca krajina v Rade EÚ. „Táto náročná pozícia bude vyžadovať vládnu stabilitu a skúsenosti,“ domnieva sa.

 

„Slovensko v mnohých skúškach potvrdilo, že má životaschopnú demokraciu spĺňajúcu najvyššie európske kritériá. V duchu týchto demokratických tradícií pristúpi vláda SR k parlamentným voľbám a ponúkne občanom jasnú alternatívu stability, kontinuity ekonomicky prosperujúceho sociálneho štátu a ochrany pred bezpečnostnými rizikami spojenými s migračnou krízou,“ doplnil predseda vlády SR svoje novoročné vyhlásenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona