Fico: Bez baníctva si Hornú Nitru nevieme predstaviť

NETKY.SK • 9 Október 2013, 12:35 • 2 min
Fico: Bez baníctva si Hornú Nitru nevieme predstaviť

HANDLOVÁ - Región Hornej Nitry by bez baníctva neprežil. Vláda SR podporuje a bude podporovať ťažbu uhlia v tomto kraji. Po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej to vyhlásil predseda vlády Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Našou účasťou v Handlovej dávame jasne najavo podporu ťažbe uhlia. Bez baníctva si tento región nevieme predstaviť a vláda SR nielen formálne, ale aj svojimi rozhodnutiami bude vždy podporovať ťažbu uhlia na Hornej Nitre," povedal premiér. Zdôraznil, že vláda sa usiluje pomáhať regionálnej správe s projektmi, ktoré samospráva nie je schopná sama zrealizovať. Kabinet podľa Fica dá na viaceré projekty vyše dvoch miliónov eur. Peniaze pôjdu podľa jeho slov viac ako stovke miest a obcí v Trenčianskom samosprávnom kraji. Pôjde napríklad o projekty z oblasti školstva, zdravotníctva či na športové areály.

Vláda dnes tiež rozhodla o tom, že ďalšie peniaze majú nájsť jednotliví ministri vo svojich rezortoch. Napríklad minister vnútra Robert Kaliňák by sa mal postarať o rekonštrukciu hasičských staníc v Trenčianskom kraji. Finančné prostriedky by sa mali podľa premiéra nájsť aj na sanáciu zosuvných území či na stabilizáciu vodných tokov. Riešiť sa má aj oprava ciest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies