Fico: Ak to bude situácia na Ukrajine vyžadovať, budeme uvažovať o ďalšej pomoci

NETKY.SK • 6 Február 2015, 14:06 • 2 min
Fico: Ak to bude situácia na Ukrajine vyžadovať, budeme uvažovať o ďalšej pomoci

KYJEV - Slovenský premiér Robert Fico v rámci svojej návštevy v Kyjeve odovzdal dnes formou symbolických šekov materiálnu humanitárnu pomoc poskytovanú Slovenskou republikou. Tie prevzal prezident Červeného kríža Ukrajiny Ivan Usičenko a zástupca ministra obrany pre európsku integráciu Leonid Holopaťuk.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Slovensko je bezprostredný sused Ukrajiny a želáme je všetko len to najlepšie. Plne si uvedomujeme komplikovanú situáciu na Ukrajine a chceme nadviazať na objem humanitárnej pomoci z minulého roku," ozrejmil dôvod poskytnutia aktuálnej pomoci Fico.

 

Tá vlaňajšia dosiahla približne 900.000 eur. Pre niekoho sa to podľa Fica môže zdať málo, ale ako poznamenal, Slovensko je krajina, ktorá má svoje možnosti. "Pokiaľ to bude situácia vyžadovať, budeme uvažovať o ďalšej pomoci," avizoval.

 

Na Ukrajinu vyštartovalo šesť plne naložených kamiónov, ktoré viezli materiál za približne 700.000 eur. Súčasťou pomoci, ktorú koordinoval slovenský rezort diplomacie, bol výstrojný a zdravotnícky materiál a nové ošatenie vrátane ošatenia pre deti a lieky. 

 

Časť humanitárnej pomoci poskytlo Ministerstvo obrany SR zo svojich zásob. Druhú časť, ktorej prijímateľom je ukrajinský Červený kríž, darovali farmaceutické spoločnosti Mundipharma Ges.m.b.H. Actavis a GLENMARK PHARMACEUTICALS SK v spolupráci s Asociáciou dodávateľov liečiv a zdravotníckych pomôcok, a tiež spoločnosť Tesco Stores SR.

 

Fica v Kyjeve sprevádzajú aj ministri zahraničných vecí Miroslav Lajčák a hospodárstva Pavol Pavlis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies