Fico: Ak ma pozvú na pohreb Fidela Castra, som pripravený ísť

NETKY.SK • 26 November 2016, 13:42 • 2 min
Fico: Ak ma pozvú na pohreb Fidela Castra, som pripravený ísť

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico je pripravený ísť na pohreb bývalého kubánskeho prezidenta Fidela Castra.

slovakia

left justify in out

"Ak bude organizovaný s účasťou zahraničných hostí, takéto pozvanie určite prijmem," povedal dnes Fico v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

 

Premiérovi záleží na tom, aby boli vzťahy medzi Slovenskom a Kubou "priateľské, štandardné a vzájomne výhodné". Táto krajina podľa neho nikdy nikoho neohrozovala. "Len chcela žiť svojím vlastným životom a mnohí ju za túto odvahu nenávideli. Jej nositeľom bol práve Castro," uviedol premiér. Kubánskemu ľudu vyjadril úprimnú sústrasť.

 

Castro vládol na Kube 47 rokov, zomrel v piatok (25.11.) večer vo veku 90 rokov. Telo bývalého revolučného vodcu podľa jeho želania spopolnia. Pohreb sa bude konať 4. decembra na cintoríne Santa Ifigenia v meste Santiago de Cuba, kde Castro pred takmer 60 rokmi oznámil národu víťazstvo svojej revolúcie. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie kubánskej vlády.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies