Fico a Lajčák privítali zvolenie Emmanuela Macrona

NETKY.SK • 8 Máj 2017, 08:04 • 2 min
Fico a Lajčák privítali zvolenie Emmanuela Macrona

BRATISLAVA - Slovenský premiér Robert Fico a minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák privítali nedeľňajšie zvolenie Emmanuela Macrona za francúzskeho prezidenta.

slovakia

left justify in out

"Francúzski občania si vybrali v slobodných voľbách svojho prezidenta a toto rozhodnutie treba rešpektovať. Verím, že táto voľba je dobrou správou pre budúcnosť Európskej únie a umožní hľadať členským štátom cestu k sebe, nie od od seba," uvádza sa v stanovisku Roberta Fica k prezidentským voľbám vo Francúzsku, o ktorom informovala hovorkyňa predsedu vlády SR Beatice Szabóová.

Fico zdôraznil, že Európa v období po brexite potrebuje stabilitu a konštruktívnu spoluprácu a že úloha Francúzska je v tejto oblasti nezastupiteľná. Zároveň poslal Emmanuelovi Macronovi telegram, v ktorom mu zablahoželal k zvoleniu do prezidentskej funkcie.

Potešenie z Macronovho úspechu vyjadril na Twitteri aj minister Lajčák, ktorý v tejto súvislosti hovoril o víťazstve Európskej únie.


obrazok


"Vnímame túto voľbu ako uznanie pretrvávajúcej atraktívnosti hodnôt a princípov, o ktoré sa doterajšia európska spolupráca opierala, a zároveň ako prejav vôle pokračovať v budovaní spoločného projektu," píše sa vo vyhlásení slovenského rezortu diplomacie.

Ministerstvo zdôraznilo, Francúzsko je jedným z najdôležitejších partnerov SR. "Tešíme sa na pokračovanie a ďalší rozvoj našich vzájomných vzťahov, ako aj na posilňovanie spolupráce v rámci Európskej únie a NATO," uvádza sa vo vyhlásení rezortu k druhému kolu prezidentských volieb vo Francúzsku, informoval tlačový odbor MZVaEZ SR.




 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona