Fico a Kiska vyjadrili obetiam nehody v Srbsku úprimnú sústrasť

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 13:26 • 2 min
Fico a Kiska vyjadrili obetiam nehody v Srbsku úprimnú sústrasť

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico na svojom facebookovom profile vyslovil úprimnú sústrasť všetkým pozostalým po obetiach nehody autobusu v Srbsku, kde zahynuli i slovenskí občania.

slovakia

left justify in out

"Chcem vyjadriť hlbokú ľútosť nad týmto nešťastím a pozostalým obetí úprimnú sústrasť. Som v kontakte s mojimi kolegami zo srbskej ambasády, aby sme mohli podať pomocnú ruku všade tam, kde to bude potrebné," napísal premiér.

 

Ako ďalej na sociálnej sieti pripomenul, v dopoludňajších hodinách absolvoval pracovné stretnutie s ministrom vnútra. "Dohodli sme postup ako technicky čo najlepšie a najrýchlejšie pomôcť našim spoluobčanom, účastníkom dopravnej nehody v Srbsku. Všetky tieto aktivity zastrešuje minister vnútra, ktorý poskytne ďalšie informácie," zhrnul Fico.

 

Obrovská tragédia: V Srbsku havaroval autobus so Slovákmi, 5 mŕtvych a 23 zranených

 

Cez Facebook vyslovil úprimnú sústrasť všetkým pozostalým aj prezident Andrej Kiska. "Tešili sa domov, cestovali autobusom z dovolenky. Žiaľ, ich cesta sa skončila tragicky haváriou na srbskej diaľnici. Chcem vysloviť úprimnú sústrasť všetkým rodinným príslušníkom," napísala hlava štátu.


Nehoda autobusu s 29 cestujúcimi a dvoma vodičmi si dnes vyžiadala životy piatich turistov. Podľa srbských médií nehoda sa stala ráno o 3:30. V autobuse sa viezli Slováci, Česi aj Maďari z dovolenky na ostrove Korfu. Nie je ešte potvrdené, koľko Slovákov pri nehode zahynulo. Srbské ministerstvo vnútra informovalo, že zranených bolo 23 osôb, z nich 13 hospitalizovali. Jeden z cestujúcich je v kritickom stave. Počty obetí ani zranených slovenské ministerstvo zahraničia zatiaľ nechce potvrdiť. Autobus na diaľnici Niš - Belehrad neďaleko dedinky Bobovište zišiel z cesty a prevrátil sa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona