Fica prinútil kandidovať mocenský systém

NETKY.SK • 30 Marec 2014, 13:34 • 2 min
Fica prinútil kandidovať mocenský systém

BRATISLAVA - Veľká politická strana, akou je Smer, by mala mať viac kandidátov na rôzne pozície.

slovakia

left justify in out

Jej šéf a premiér Robert Fico vytvoril taký mocenský systém, ktorý ho prinútil, aby sám kandidoval v prezidentských voľbách. Pre TASR to dnes povedal politológ Grigorij Mesežnikov. "Tá strana nevygenerovala žiadneho iného kandidáta a Robert Fico pohorel. Je to pre neho poučenie," hovorí politológ.
      

Mesežnikov kritizuje aj Ficovu kampaň, v rámci ktorej podľa neho premiér vysielal mätúce posolstvá. "Tá kampaň bola vyslovene zlá. Raz to bolo o oslovení konzervatívnych voličov, na záver sa snažil osloviť maďarských voličov, posolstvo, ktoré vysielal v súvislosti so scientológiou, sa ukázalo ako nedôveryhodné," vysvetľuje. Aj keď sa kandidát Smeru pokúšal odradiť Kiskovych voličov, kampaňou dosiahol podľa Mesežnikova opak – potenciálnych voličov Kisku skôr iritoval.
      

Za úspechom víťaza prezidentských volieb Andreja Kisku je, naopak, práve celkom dobre zvládnutá kampaň, domnieva sa politológ. "Dlhodobo komunikoval so svojimi voličmi, netaktizoval, odkedy ohlásil kandidatúru, konzekventne oslovoval ľudí, chodil po krajine," dodáva.
      

Andrej Kiska zvíťazil v druhom kole prezidentských volieb so ziskom 59,38 percenta voličských hlasov. Stane sa tak novým slovenským prezidentom. Jeho protikandidát Robert Fico získal podporu 40,61 percenta hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies