Fica pri príchode do Bystrice čakalo 40 ľudí, v dave bol aj hovorca BBSK

NETKY.SK • 25 Február 2015, 11:59 • 2 min
Fica pri príchode do Bystrice čakalo 40 ľudí, v dave bol aj hovorca BBSK

BANSKÁ BYSTRICA - V starobylej Radnici v Banskej Bystrici sa dnes koná historicky prvé výjazdové zasadnutie vlády. Príchod ministrov a premiéra sledovalo na Námestí SNP okolo 40 ľudí. Premiér Robert Fico (Smer-SD) si po príchode s niekoľkými z nich podal ruku a prehodil pár slov. Sprevádzal ho predseda NR SR Peter Pellegrini (Smer-SD), ktorý pochádza z Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

"Ideme niečo 'porozhodovať', dobre? Máme pripravené nejaké projekty. Výjazdové zasadnutia sa nám osvedčili. Nech aj ministri vlády vidia, že ten život na Slovensku je rozdielny," povedal ľuďom premiér. Tí sa v rozhovore s ním dožadovali viac peňazí aj do regiónu Horehronia. "Peniaze idú aj tam. Len do Brezna na nový CT prístroj dávame okolo 600.000 eur a aj na most do Bujakova. Dnes idem do Brezna otvárať novú fabriku," dodal Fico.

 

Medzi ľuďmi postával aj hovorca Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Vladimír Gürtler. "Prišiel som sa pozrieť ako súkromná osoba, ako predseda strany Sedem statočných. Som však aj hovorcom BBSK a, bohužiaľ, je to dosť nepochopiteľné, že predseda BBSK Marian Kotleba nebol na túto udalosť pozvaný. Nebolo mu umožnené, aby sa stretol s premiérom a predstaviteľmi vlády. Mám za to, že tak, ako bol premiér demokraticky zvolený, rovnako bol zvolený aj pán Kotleba," reagoval pre TASR Gürtler. Ako tiež potvrdil, Kotleba bol v týchto dňoch hospitalizovaný v nemocnici so zápalom pľúc.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona