Fica a Kaliňáka chce polícia stíhať väzobne

NETKY.SK • 21 Apríl 2022, 13:44 • 2 min
Fica a Kaliňáka chce polícia stíhať väzobne

BRATISLAVA – Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) chce väzobné stíhanie pre lídra Smeru-SD a poslanca Národnej rady (NR) SR Roberta Fica a tiež pre exministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Vyplýva to zo stanoviska polície na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

„Ešte v stredu (20. 4.) vyšetrovateľ NAKA poslal spisový materiál na spracovanie podnetu na vyžiadanie návrhu na väzobné stíhanie obvineného R. F.,“ uviedla polícia. Doplnila, že vo štvrtok spracoval vyšetrovateľ NAKA aj podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby obvineného exministra. „A to pre dôvodnú obavu, že bude pôsobiť na svedkov, znalcov, spoluobvinených alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie,“ vysvetľuje polícia.

 

Podľa Úradu špeciálnej prokuratúry vyšetrovateľ NAKA obvinil v rámci akcie Fica s Kaliňákom zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

 

 

 

Možno vás zaujme: V rámci pomoci pre obyvateľov predstavujeme jednorazové aj systémové opatrenia, vyhlásil Heger



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona