FIBA pozastavila členstvo Slovenskej basketbalovej asociácii

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 15:01 • 2 min
FIBA pozastavila členstvo Slovenskej basketbalovej asociácii

BRATISLAVA - Medzinárodná basketbalová federácia FIBA dočasne pozastavila členstvo Slovenskej basketbalovej asociácii (SBA) vo svojich štruktúrach. Ako TASR v utorok informoval generálny sekretár slovenskej asociácie Ľubomír Ryšavý, dôvodom sú neuhradené záväzky z rokov 2008 až 2012.

slovakia

left justify in out

"Zo strany FIBA ide o štandardný postup pri vyrovnaní pohľadávok vo vzťahu k národným federáciám. Momentálne sa uskutočňujú rokovania s FIBA o vyrovnaní podlžností a o zrušení pozastavenia členstva," konštatoval Ryšavý. Slovenský funkcionár sa na budúci týždeň v utorok sa chystá do sídla organizácie pri švajčiarskej Ženeve: "S cieľom rokovať o riešení situácie a o nastavení splátok, aby sa vyrovnali podlžnosti v prospech uvoľnenia tejto sankcie. Zatiaľ platí utorňajší termín, ale viac k tomu teraz nemám čo povedať."
     

Ryšavý však pre TASR ďalej konštatoval, že postup FIBA je úplne v poriadku. Strešnému orgánu svetového basketbalu udreli do očí podlžnosti staršieho dáta. Po marcovom presune niektorých administratívnych kompetencií na "svet" robí FIBA cez svoje kontinentálne organizácie audity a vyzýva národné federácie na uhradenie dlhov. "V prípade Slovenska ide aj o pôžičku SBA od FIBA Europe. Chcel by som však zdôrazniť, že problémy sa vzťahujú na spomínaný interval do roku 2012 a odvtedy fungujeme úplne štandardne a to sa týka aj platieb. Našou povinnosťou je teraz uhradiť dlhy najneskôr do konca mája, aby nám činnosť obnovili a aby naše reprezentantky mohli 8. júna nastúpiť na prvý zápas kvalifikácie majstrovstiev Európy. Ide o to, aby sme mohli štartovať na medzinárodných podujatiach, tie domáce bežia ďalej normálne," povedal Ryšavý.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies