Fiat nezatvorí ani jeden zo svojich talianskych závodov

NETKY.SK • 18 September 2012, 11:13 • 2 min
Fiat nezatvorí ani jeden zo svojich talianskych závodov

Fiat nezatvorí ani jeden zo svojich talianskych závodov - Svet Fiat aj napriek prepadu domáceho dopytu nezatvorí ani jeden zo svojich šiestich talianskych závodov, vyhlásil šéf automobilky Sergio Marchionne. Týmto spôsobom odpovedal na výzvy, aby objasnil

slovakia

left justify in out

img

Fiat aj napriek prepadu domáceho dopytu nezatvorí ani jeden zo svojich šiestich talianskych závodov, vyhlásil šéf automobilky Sergio Marchionne. Týmto spôsobom odpovedal na výzvy, aby objasnil budúce investičné plány spoločnosti.

Marchionne obhajoval svoje rozhodnutie odložiť investície v Taliansku do nových modelov, ktoré sa dostalo v posledných dňoch opäť pod paľbu kritiky. Upozornil, že Fiat investoval 1 miliardu eur do otvorenia nového závodu v Turíne, kde vyrába nové modely luxusnej značky Maserati, a 800 miliónov eur do závodu v blízkosti Neapola.

Marchionne sa dostal po tlak, aby poskytol detaily týkajúce sa stratégie Fiatu na domácom trhu. Príčinou je recesia, ktorá zvýšila obavy z prepúšťania Fiatu. Koncern je totiž najväčším talianskym súkromným zamestnávateľom.

Marchionne povedal v rozhovore pre rímsky denník La Repubblica, že Fiat zachová svoje talianske operácie. "Nachádzame sa tu v dramatickej situácii. Nikdy som nehovoril o zatváraní podnikov a nikdy som nehovoril o tom, že chceme odísť," uviedol. "Ubezpečujem vás, že je to obrovská zodpovednosť prijímať tieto rozhodnutia dnes."

Dodal, že Fiat investoval do novej verzie svojho modelu Panda 800 miliónov eur, ale auto sa nepredáva, "pretože neexistuje trh". Predaj áut v Európe klesol v auguste o 8,5 % hlavne pre pokles dopytu v južnej Európe. Napríklad americké automobilky Ford a General Motors uvažujú o obmedzení operácií v regióne.

Fiat musel obmedziť výrobu vo svojich závodoch v Taliansku, kde predaj áut klesol na najnižšie úrovne za posledných 40 rokov. Marchionne uviedol, že automobilka tento rok naakumulovala v Európe stratu vo výške 700 miliónov eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies