Fiat do roku 2015 investuje v Brazílii vyše 4 miliardy eur

NETKY.SK • 20 Október 2010, 07:30 • 2 min
Fiat do roku 2015 investuje v Brazílii vyše 4 miliardy eur

Fiat do roku 2015 investuje v Brazílii vyše 4 miliardy eur

slovakia

left justify in out

Taliansky koncern Fiat investuje v Brazílii do roku 2015 až 10 miliárd realov (4,3 miliardy eur). Peniaze pôjdu na operácie v oblasti produkcie áut, autodielcov a poľnohospodárskych strojov.
      Až 70 % z celkovej investície dá Fiat na výrobu áut. Koncern by mal v roku 2011 predstaviť 20 nových modelov alebo modernizovaných verzií exitujúcich modelov. Talianska spoločnosť do konca roka zverejní ďalšie detaily investičného programu.
      Závod koncernu v brazílskom meste Minas Gerais v súčasnosti operuje na hranici svojich kapacít 800.000 áut ročne. Na brazílskom trhu totiž pretrváva vysoký dopyt aj potom, ako vláda ukončila program daňových úľav pri kúpe auta.
      Fiat chce v najbližších dvoch rokoch strojnásobiť produkciu vo svojom argentínskom závode, aby pokryl vysoký dopyt v Brazílii. Koncern v marci otvoril brazílsku fabriku na výrobu poľnohospodárskych strojov, do ktorej investoval 1 miliardu realov.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies