Fiat Chrysler zvoláva 89 tisíc áut pre únik paliva a problém so stieračmi

NETKY.SK • 18 November 2016, 16:36 • 2 min
Fiat Chrysler zvoláva 89 tisíc áut pre únik paliva a problém so stieračmi

DETROIT - Automobilový koncern Fiat Chrysler zvoláva takmer 89.000 vozidiel pre dva problémy. Podľa agentúry AP najvážnejšia zvolávacia akcia sa týka približne 35.000 vozidiel Dodge Durango a Jeep Grand Cherokee, modelový ročník 2016, všetky s 3,6-litrovým motorom V6. V ich prípade mohlo pre výrobnú chybu dôjsť k poškodeniu palivového potrubia, čo môže viesť k úniku paliva a požiaru.

slovakia

left justify in out

Fiat Chrysler uvádza, že únik paliva zistil jeden zo zamestnancov a zatiaľ nemá informácie o požiaroch iných áut. Predajcovia v prípade potreby vymenia aj vstrekovacie a dolné nasávacie potrubie. Koncern odhaduje, že únik paliva hrozí zhruba len 30 vozidlám, úlohou zvolávacej akcie je odhaliť všetky. Majiteľov vozidiel začne výrobca oslovovať 19. decembra, dovtedy by mali sledovať možný únik paliva a pokiaľ ho odhalia, mali by okamžite kontaktovať autorizovaný servis alebo predajcu.

 

Ďalšia zvolávacia akcia sa týka viac než 54.000 vozidiel Dodge Dart, modelový ročník 2016, v Severnej Amerike. Dôvodom je možný skrat čerpadla ostrekovačov čelného skla a následné znefunkčnenie stieračov. Aj táto zvolávacia akcia sa má začať 19. decembra.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies