Fiat Chrysler zistila viaceré technické problémy, zvoláva 1,7 milióna vozidiel

NETKY.SK • 11 September 2015, 11:51 • 2 min
Fiat Chrysler zistila viaceré technické problémy, zvoláva 1,7 milióna vozidiel

AUBURN HILLS - Automobilový koncern Fiat Chrysler Automobiles (FCA) zvoláva v Severnej Amerike takmer 1,7 milióna vozidiel pre viaceré technické problémy. Informovali o tom agentúry DPA a Reuters.

slovakia

left justify in out

Najväčšia zvolávacia akcia sa dotýka zhruba 1,35 milióna pickupov značky Ram. Príčinou je technická chyba v kabeláži vo volante, kde môže dôjsť ku kontaktu odhaleného kontaktu s kovom. Dôsledkom môže byť skrat a následné neočakávané nafúknutie airbagu. FCA doteraz zaznamenala dve zranenia, avšak žiadnu dopravnú nehodu súvisiacu s týmto defektom.

 

Okrem toho zvoláva 188.000 áut, v ktorých musí vymeniť bočné airbagy. Airbagy v týchto vozidlách nezodpovedajú normám a pri nafúknutí by mohli zraniť ľudí. Ďalších takmer 196.500 ťažkých nákladných vozidiel sa musí dostaviť do servisov pre nekvalitné zvary, ktoré sa môžu uvoľniť a ovplyvniť odozvu riadenia. Táto chyba spôsobila menšiu nehodu, ktorá sa obišla bez zranení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies