Fiat Chrysler začne na budúci rok vyrábať v Číne tri modely značky Jeep

NETKY.SK • 20 Apríl 2014, 12:13 • 2 min
Fiat Chrysler začne na budúci rok vyrábať v Číne tri modely značky Jeep

RÍM - Automobilka Fiat Chrysler oznámila, že začne s výrobou troch modelov značky Jeep v Číne, ktorá je najväčším trhom pre túto značku mimo Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Cieľom je zvýšiť predaj na najväčšom automobilovom trhu na svete, kde spomínaná automobilka zatiaľ zaostáva za svojimi konkurentmi. Všetky tri modely sa budú predávať iba na čínskom trhu. Informovala o tom agentúra AP.
      

Firma uviedla, že dohoda znamená rozšírenie spoločného podniku s čínskou spoločnosťou Guangzhou Automobile Group a zvýšenie portfólia jeepov, ktoré sa do Číny momentálne iba dovážajú. Výrobu plánuje spustiť na budúci rok v meste Kanton. Zároveň dodala, že uvažuje aj o modeli "špeciálne vyrábanom pre čínsky trh".
      

V roku 2013 sa vo svete predalo vyše 731.000 áut značky Jeep a v marci tohto roku dosiahol Jeep rekord, keď sa predalo 85.000 áut. Čína je po USA druhým najväčším trhom pre Jeep, pričom na jej území sa minulý rok predalo takmer 60.000 týchto áut.
      

Čo sa týka modelov zatiaľ nie je známe, aké by sa v Číne mali vyrábať. Podľa vedenia Fiat Chrysler sa však Jeep Wrangler bude aj naďalej vyrábať v USA, šanca je však v prípade iných modelov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies