Fiat Chrysler nepodvádzal s emisiami

NETKY.SK • 8 Február 2017, 16:49 • 2 min
Fiat Chrysler nepodvádzal s emisiami

RÍM - Automobilka Fiat Chrysler (FCA) podľa talianskej vlády nemanipulovala s emisiami.

slovakia

left justify in out

Dodatočné testy modelov Fiat 500X, Fiat Doblo a Jeep Renegade vyvrátili obvinenia z Nemecka a ukázali, že vozidlá nepoužívajú žiaden nepovolený softvér, uviedol dnes taliansky minister dopravy Graziano Delrio v parlamente. Týmto spôsobom reagoval na niekoľkomesačný tlak nemeckej vlády, ktorá obviňovala Fiat, že podobne ako Volkswagen pomocou nedovoleného softvéru manipuloval s emisiami dieselových motorov, aby plnili predpísané normy.

 

Výsledky nových testov vozidiel automobilky Fiat Chrysler budú zverejnené v priebehu najbližších dní, uviedlo talianske ministerstvo dopravy. Podľa Delria vláda poslala nemeckým orgánom správu, ktorá popiera ich obvinenia a ukazuje, že spomínané tri modely plnia emisné normy. Delrio dodal, že Európska komisia (EK), ktorá je prostredníkom v spore, podporuje pozíciu Talianska.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies