Fiat Chrysler Automobiles zvoláva do servisov takmer 703.000 áut

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 12:24 • 2 min
Fiat Chrysler Automobiles zvoláva do servisov takmer 703.000 áut

DETROIT - Automobilový koncern Fiat Chrysler Automobiles zvoláva do servisov 702.578 SUV modelov a minivanov pre problémy so zapaľovaním, ktoré môžu spôsobiť, že motor nečakane zhasne. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

Problémy sa týkajú minivanov Dodge Grand Caravan a Chrysler Town a tiež Chrysler Country vyrobených v rokoch 2008 až 2010 a športovo-úžitkových vozidiel Dodge Journey SUV vyrobených v rokoch 2009-2010.

Automobilka zároveň radí klientom, aby z krúžku na kľúče odstránili všetko okrem kľúča od zapaľovania, kým im v servise auto neskontrolujú a problém neodstránia. Chrysler bude mať totiž potrebné súčiastky k dispozícii až v apríli.

 

Podľa koncernu hrbole na cestách, prípadne nejaký incident môžu spôsobiť, že sa kľúč v zapaľovaní otočí do pozície vypnuté a motor zhasne, čím sa vyradí z prevádzky posilňovač riadenia aj bŕzd, a tiež airbagy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona