Fiat chce svoju finančnú divíziu zmeniť na banku

NETKY.SK • 17 Február 2014, 09:20 • 2 min
Fiat chce svoju finančnú divíziu zmeniť na banku

MILÁNO - Automobilka Fiat požiadala taliansku centrálnu banku, aby udelila jej finančnej divízii, spoločnosti Fga Capital, povolenie zmeniť sa na banku.

slovakia

left justify in out

Automobilka tak chce znížiť svoje náklady na financovanie. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na informované zdroje.

Ak by spoločnosť získala bankovú licenciu, Fiat by zvýšil svoju konkurencieschopnosť voči svojim konkurentom ako Volkswagen a Peugeot, ktorí už majú vlastné vnútorné banky. Tie im umožnili získať lacné úvery od Európskej centrálnej banky (ECB) počas krízy v eurozóne. "Spoločnosť Fiat nemala prístup k prostriedkom od ECB počas programu takzvaných dlhodobých refinančných operácií (LTRO), pretože nemala banku,“ uviedli zdroje agentúry Reuters. 

Spoločnosť Fga Capital vznikla v roku 2006 ako spoločný projekt spoločnosti Fiat a francúzskej banky Credit Agricole. V minulom roku sa obidve spoločnosti dohodli na predĺžení životnosti svojho spoločného podniku do roku 2021. Spoločnosť Fiat a ani talianska centrálna banka tieto správy nekomentovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies