FIA WTCC na Slovakia Ringu budú už v strede apríla

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 15:20 • 2 min
FIA WTCC na Slovakia Ringu budú už v strede apríla

BRATISLAVA - Už o niečo vyše dva týždne (víkend 16. - 17. apríla) privíta slovenský motoristický okruh Slovakia Ring pri Orechovej Potôni preteky prestížneho seriálu majstrovstiev sveta cestovných automobilov FIA WTCC.

slovakia

left justify in out

Pôjde o druhú zastávku v kalendári, šampionát štartuje už tento víkend vo francúzskom Le Castellete. Celkovo sa uskutoční 12 podujatí, WTCC zavíta tiež do Maroka, Argentíny, Japonska, Číny, Thajska a Kataru. Oproti vlaňajšku nebude štartovať slávny Sébastien Loeb, ktorý odišiel do sveta cross country a relykrosu. Jeho bývalí kolegovia z Citroenu - úradujúci dvojnásobný šampión José María López a Yvan Muller zostávajú.


Okrem seriálu FIA WTCC sa slovenskí fanúšikovia motoršportu môžu v tejto sezóne na Slovakia Ringu tešiť na motocyklové seriály Alpe Adria a IMRC (14. - 15. mája). Jedným zo zaujímavých momentov tento rok bude premiéra nového seriálu známeho holandského promotéra vytrvalostných 24-hodinových pretekov - Hankook 24h Slovakia Ring (15. - 16. júna).

 

Tieto preteky budú súčasťou trojdielneho seriálu Touring Car Endurance Series. Množstvo cestovných špeciálov povedie nepretržitý 24-hodinový boj o najcennejšiu trofej. Ďalšia 24-hodinovka, tentoraz bez burácajúcich motorov, príde už po tretíkrát v podobe čoraz populárnejších cyklistických pretekov 24h Slovakia Ring Cycling Race. K profesionálnym, ale aj amatérskym tímom sa do 30. júna môže pridať skutočne každý.


Júl a august ponúknu tiež Porsche Alpen Pokal (29. - 31. 7.) a Histo Cup (12. - 14. 8.) a najväčšie národné okruhové podujatie - Veľkú cenu SR pretekov cestných automobilov na okruhu (19. - 21. 8.). Alpe Adria a IMRC navštívia Slovakia Ring v roku 2016 ešte počas Veľkej ceny SR pretekov cestných motocyklov na okruhu 23. - 25. septembra. Záver sezóny patrí od otvorenia okruhu v roku 2010 slovenským, ale aj českým majstrom volantu. Počas Auto Show Slovakia Ring 11. - 12. novembra prehovoria špičkové stroje a mená najmä rely športu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies