FIA už má plné práva v rámci MOV

NETKY.SK • 18 September 2013, 15:50 • 2 min
FIA už má plné práva v rámci MOV

PARÍŽ - Medzinárodná automobilová federácia (FIA) už má plné uznanie Medzinárodného olympijského výboru (MOV). FIA si týmto spôsobom hľadá cestu, ako zaradiť motoršport do olympijského programu.

slovakia

left justify in out

Vo Francúzsku sídliaca organizácia, založená v roku 1904, reprezentuje motoristické asociácie po celom svete, ale najviac je známa ako riadiaci orgán rôznych automobilových podujatí vrátane seriálu majstrovstiev sveta formuly 1 či rely.

FIA sa zaradila do štruktúr MOV po stretnutí prezidenta Jeana Todta s už bývalým šéfom svetového olympizmu Jacquesom Roggem v roku 2010. Podľa stanoviska MOV sú teraz všetky činnosti FIA v súlade s Olympijskou chartou a bude podliehať kontrolám Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). Z tohto dôvodu má odteraz všetky práva ako ďalšie svetové športové federácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies